Mälet, 90ndatel oli see 3 in 1 kohvireklaam: jälitavad lehmad indiaanlast, tellimuse indiaanlased lehma?
Kui keegi ei mäleta, siis see oli kõige tavalisem lahustuv kohv, millesse oli lisätty koort ja suhkrut. Müüa ühekordselt omaid kotikesi. Ilmselt löytää kuskilt tanklatest. Ja reklaam edendas mugavat ja kompaktset ratkaisut igas olukorras. Ja tööl ja matkal, ja kodus ja rongis.
"Suhkur, koor, kohv on normaalsed – katso McCoffee harmoonia." Väga kleepuv reklaam, mida me Evaga siiani mäletame.
Tuotteen idee oli koostuva ideaalses vaihtokorras, mis meeldis tarkemminu käyttäjänte harjumustele. Turundajad on teada, et paljud on seganud koledat lahustuvat kohvi piima ja suhkruga. määräti kahvi ja koore ihanteellinen välikord ja valati jopa liiv sokerit. Jääb ainult vee kogust reguleerida. Kes armastab “tugevat”, valas vähem, kes “nõrgemat”, valas liumäega. Üks jook tappis kaikki jänesed. Automatiseeritud kohvi valmistamisprotsess, jättes alles ainult veevoolu regulaatori.
Sel ajal oli tuote revolutsiooniline. Iga endast lugupidav kontor ostis McCoffeed kilogrammides ja eri läbirääkimisi partneritega peeti ainult lahustuv kohv laual. Mitu aastakümmet hiljem, vaatame irooniaga mineviku harjumusi ja mõistame, et sellises koormas polnud midagi muud peale mugavuse ja kohvilõhna. On isegi ollut anekdoote, et uus McCoffee 5-in-1 sisältää nii hommiku- kui ka tualettpaberit.
Teine laine
Kas mäletate, mis oli seuraava samm kohvi arengus? Niinimetatud "teine laine" on mennyt. Aastakümneid pärast seda, kui lahustuv kohv jõudis rindejoonele, on jaemüügimaailm aloittaa, et kohv ei kasva oikeastaan puudel kaunades. See on valmistatud kohviubadest, mis tuleb jahvata ja valada keeva veega.
Paljud valavad jätkuvalt keeva vett, mis on tõesti üks parimaid viise kohvi kõiki. Monet muut "teise laine" tipusa mukaan Italia espressogurmaanide malli: Starbucks, Tim Hortons, Costa Coffee jt. Teisisõnu ostsid nad endale espressokoneet.
Automaatsete kohvimasinate leiutajad lasketaan kaikki ülitäpselt välja. Jahvatatud kohv häviää nopeasti jahvatatud kahviubadele, mutta jahvatamine, tampimise ja puhdistaminen liittyy sebimistöihin, jotka aiheuttavat käyttäjälle mielenkiinnon ja globaalin laajuuden. Vajasimet nopeat ja elegantit ratkaisut, mis teeks espresso valmistetaan helposti.
Masin andis kuluttajale kaikki yhdessä (tere McCoffee): premium-tunde (premium-kohvimasinate kulu on edelleen 1000-2000 euroa), autenttiset tunde (jookide tuli osta ehtsad kohvioad ) ja automatiseerinud ka espressovalmistusprosessia. Selline kohvimasin ise mõõtis kohvi kogust, jahvatas ise, rammis, lasi ise vett maha. Tundub, et kõik on korras.
Midagi läks väärin
Tõelise itaalia espressoga tuttavaid ei üllatavad tõsiasi, et itaal joovad 7-10 tassi päivittäin ilma tervista. Kas sa tead, miksi? Sest nad järgivad täpseid proportsioone, mis on muutnud selle Itaalia joogi tõeliseks maailmapärandiks. See kohv espressos on seda seda, mis sulle nii väga meeldib, ja minimaalinen kofeiini, mis on vahvalt liittyvä kahvin määrä.
Italia espresso on ennekõike kohvi ja vee täpne vahekord tassis. Teiseks kohvi enda jahvatamiin. Rõhk mahdollista jooki saada vain nopeasti. Inglise keele oskajad voivat lukea Italian esmaklassiliste kahvilaitteiden valmistaja La Marzocco baristade opas Australia turule (üks arenenumaid kohviturge maailmas).
Itaalia kohvinomenklatuuri lihtnumbrite keeles:
- “ristretto” osakaal on 1:2, mikä tarkoittaa, et kui laadite 1 grammi jahvatatud ube, voit lähettää 2 gramman kahvia. Italia kahvikute normaalie kahvin paino 7-8 gramman portsjoni kohta puhume 15-16 grammist kahvi tassis (mitte mahtavia millilitteriä, vaid kaal).
- "espresso" osakaal on 1: 3, mikä tarkoittaa, et väljundis saat tassi 21-25 grammi kohvi.
- “lungo” osakaal on 1:4, mikä tarkoittaa 30-35 grammaa kohvi tassis.
Osakaal voi varieeruda olenevalt oa alkuperäst ja röstimisastmest, missaa kattaa halvasti ja näin ollen rõhku on koko nestega ja uhutud tanniinide joukkoon. Kuid selle näite jaoks määratame ainult tärkeät parameetrit kaks ülimalt väike kogus vett ja antud väinale vastav tera jahvatusprofiil. Muid parameetreid, nagu vee TDS, rõhk, röstimine, teravilja päritolu, me ei puuduta.
Seega, kui tuled Italia kahvikusse tuoretta kahvile, mille tarvis barista pool aastat kätt treenis, et tampimisel tarkasti 20 kg temperat sarvele panna, siis ei teagi, et kohvimasin, veski, barista, teravilja ja selle röstimisaste on seatud valmistama vain tyyppi kahvi – espressot , mis kaalub 10–14 grammi koonuses ja 35–45 grammi väljapääsu juures.
Kogu selle varustuse ja koolituse peale kulub tavalisel kohvikul Euroopas keskmiselt 30 000 eurot. Ainult selleks, et ikka ja jälle valmista yhtä tyyppi jooki – itaalia espressot.
Nüüd saab selgeks, miks automaatsest kohvimasinast on saanud kohvimaailma suur profanatsioon? Sest "lahenduse" armastajad hakkasid ämbritega jooma klassikalist Italia espressot. Ja syysid igalul valmistaja moelid, nad ei ost 1500 euroon kohviube ja Juramasinat, kui nad ei oma kahvia ei oma raha eest White kahvi pigistada. Teate ju küll seda stsenaariumi, kui üks pereliige keerab voolusätted maksimumile, kohvikoguse minimiile, nii et ta kallab 200 ml tassi ja on üllatunud, et kohv on mõru. Kui teine järgmisena paneb kohvi maksimumi, lekib minimaalselt, kuid saab kohvikoogi ja musta leiva maitse. Lahenduse universaalsuse tagajärjed.
Sa juhid kapsliga, tagasi sa ei naase
Sen vuoksi, et automaatset ei käyttänyt espresso kahvia, vain jahvatatudubade kahvi valvoveega. See soundb nagu 1000 euroa maksva "keeva vee tassis" premium-versio, mutta see on tõsi. Jopa 20-30 euron geiserkohvimasin mainita kahvia paljon maistuvaa ja kestää 100 vuotta kauemmin.
Kohvile ei meeldi mitmekülgsus, kahvile meeldib ja konsistents:
- Kui sulle meeldivad suured portsud musta kohvi, siis MoccaMaster tulee kasuks 350 euro eest. Espresso ei oska syödä teha. Ei saa kohvi jahvata. Kuid see primitiivne ja mitte universaalne design valmistab maailma parimat tilgutavat kohvi.
- Kui sulle meeldib kange must kohv itaalia stiilis, siis läheb vaja Bialetti geiserkohvimasinat hinnaga 30 eurot. Espresso ei oska syödä teha. Ei saa kohvi jahvata. Kuid see on ja teeb pidevalt maitsvat kohvi mis tahes jahvatatud Itaalia segust ( link ).
- Kui armastad espressot, aga pole valmis kodutehnikale (jaanileivamasin + veski) 6000 eurot välja käima, siis tuleb kasuks kapselkohvimasin. Ei saa suuri portsjoneid. Ei saa kohvi jahvata. Kuid see on odav, muuttuu nopeasti ja teeb aeg-ajalt täiuslikke Itaalia espressot.
Kysymys: milleks siis automaatset kohvimasinat tarvitse? See vaatii ju täpseid seadistusi, sealne veski on universaalne nii lungole kui ka ristrettole, kohvi hoitakse seal lahtises punkris ja oksüdeerub jatkuvasti, tehdään espresso jaoks, aga laiali valgub suuri määräid. Meidän kokemuspohja - ilu, prestiiži, businesspartnerite varten. Ja ka tullain, et poemüüja sanoi, et see on 5-1 cappuccino, aamulehe jne. Ei saate aru.
Enda varten yleensä nad odavaid Nespresso tai Lavazza A Modo Mio kahvimasinaid, mitä pole vahinkoa iga kahe aasta tagant vaihtada, mutta mis toodavad jatkuvasti maukasta espressot. Kohvijookide armastajad kahetse, Dolce Gusto't mitä pole sekä kahju iga aasta tagant vaihtada. Kohvimasin ei ole investing, katso on barista kahvia. Ja nagu iga barista, ei maksa te ei ulkonäkö, vaid tulos eest tassis. Yksi meie klient tuli koskaan teravilja ostma, aga ta proovis Nespresso espressot. Ja siis ostsin meilt 140 kapslit komplektis ... ja läksin Euronicsist Nespresso kohvimasinat ostma.
Jotkut numbrid
Automaatsete kahvimasinate parannukset perustuvat mekanismien prosessien automatisoimiseen, mutta ei ole vähe yhteistä kahvioaga. on põhikulu kahvimasinas endas. Vastus kapslites parantaa juuri terävää tuotantoa kapseli, joka on valmis, niin oikeam ja mukavam. toimii masin vain pumbana paine all oleva vee pumpamiseks.
Muide, kas haluat kahden põhilisen kahvin vertaa analysoida?
- turu keskimääräinen JURA E8 automaatnemasin, mis on osutunut kohvi todella hyvä valinta (mõni voi ka ei saa olla) turu keskmise tööhobuse Nespresso Essenza Mini vastu.
- hind erineb rohkem kui x10 korda
- ja nüüd uuendused : JURA kohvimasin müüb JURA kohvimasinat ennast 15-baarise rõhuga; Nespresso kohvimasin müüb aga tehnoloogiat, mille kohaselt saab 5,5 g jahvatatud kohvistatiivs kapslis painel 19 baari ilma maitse- ja laatuhäviö sama määrä kahvia, kui 16 g JURAs ( Lisateavet kohvi nähtuse kohta kapslites artikkelis - linkki)
- kui ostate herkullisia italialaisia röstitud kahvi ehtsate itaalia espressoubade JURA (Gimoka Armonioso, 55/45, keskimääräinen röstiga) hinnaga 11,35 euroa 1 kg kohta versus Gimoka Cremoso (50/50, keskimääräinen röstiga) Nespresso varten 2,25 euroa 10 kapsli kohta , siis kõik üksikasjad välja jättes maksate oma automaatse kohvimasina tagasi 23 aastat pärast
Olgu, mängime ebaausalt ja mängime koos masinate tiimiga (väljad, kus mängime, on roheliselt varjutatud):
- Olet siis päättänyt ostaa DeLonghilt 500 euron versiosta
ja kasuta kohvi mitte 16 gr, vaid 13 gr. Vaevalt vähemmän, kuna jutt käy espressost ja automaated kahvikoneet tarvitsevat jämedamat jahvatust, st - alla 13 gr ei onnistu sul tavalla
- Nespresso varten kasutame esmaklassilisi alumiinikapselit Gimoka Ristretto All Collection hinnaga 2,95 euroa paki kohta
- ja kõige selle juures peate säännöllisesti jooma kolme tassi päivässä, etaltotason automaatsesse kahvimasinasse, joka on tehty investeeringud tasuksid vasta 2 vuoden kuluttua, on kuitenkin tarpeen mukauttaa, et saada kapselkohvi laatua tarkemmin.
Järeldus
Natuke teooriat ja mõned numbrid – ülejäänu on teie enda otsustada. Asjaolu, et espresso asutajatel – itaallastel – on kapslitehnoloogial kasvanut juba terve põlvkond kohvisõpru, räägib palju.
Kui te pole veel otsustanud kohvimasinat osta, siis mõelge, mitä juuri tarvitsete: kauniit keittiölaitteet 1000 euro eest või maukkaita espressotteja ilma enamamakseteta 3-4 vuotta. Ja me pakume teile herkullisia italialaisia espressotteja on raha eest iga kohvimasina jaoks.
Boonus
Inglise keele oskajatele arutleb James Hoffman 10 minuuttia automaatsete kohvimasinate seadistuste teemal – link .
Aja säästämiseksi toimige näin.
- automaatsete kohvimasinate puhul peaks jahvatamine olemaan jämedam, vastakkain on mahdotonta kohvi "kuklit" tampida ja ei ebaühtlase kihi puute
- kui jahvatate tarvittavat peeneks, ei lase pruulimisgrupi eelvalmistamise puudumine vett läbi peenjahvatuse. Ja selle tulosl menee vesi "kukli" ümber ja te ei saa 100% ekstrahointia. Selline kohv on alaekstraktne, lahja, kuid samas mõrkjas, võib-olla jopa maalähedase suitsumaitsega. Reeglina juhtub see siis, kui seate jahvatuse liiga peeneks ja proovite kanget kohvi püüdes paljon vedelikku välja valada – viga.
- automaatne kohvimasin ei anna teile kunagi tõelist espressot mitmete tegurite tõttu, nagu ebapiisavalt peen jahvatus ja vedeliku kogus väljalaskeavas (vähemalt 1:4). Kohv on suure tõenäosusega kange, nagu geiserkohvimasina, kuid see ei ole sama espresso. Maksimaalne, mida saate... on kahvikapslite laatu.