Ühel ilusal päeval läksite elektroonikapoodi ja nägite kohvimasinate kapslite reklaami. Aurava espresso tassiga bikiinides kena neiu teatab, ja nyt saat kuulla värskelt kahvia aroomi ilmaa kahvisamiseta ja ilmaa, et kulutama mitu tuhat eurot automaatsemasina peale.
Intrigeeritud sisenete kohvimasinate osakonda ja näet sadade kapslivalikutega vitriini. Erinevates karpides, värviliste logodega, eksootiliste nimedega nagu Columbia Supremo või Ethiopia Sidamo – valik on tõeliselt suur.
Kohe on selge, et sa ei piirdu osasto lihtsa konsultandiga. Aine on vaja põhjalikumalt tutki: mida vajab kapslitega kohvimasin, mida saab teie jaoks katta, mis tüüp kapsleid on turul, milliseid valid. Hea, et Caffé Uno Balticsis on artikkelissa kahvikapslitest.
Kohvikapslite ilmiö
Sa ei saa hakata rääkima kohvimasinate kapslitest ilma Eric Favre'i mainimata. Lugu alkaa 1975. vuonna Roomas, kun Nestlé Eric Favre -merkinnät Rooma kohvikus suurta rahvahulkaa. Kohv selles kohvikus tundus monia herkullisia ja runsaita kuin muita.
Eric märkas, et enne iga espresso ampsu valmistaja lasi barista läbi pumba paljon enemmän hapnikku, mis aitas kaasa koonuses olevae kohviubade paremale oksüdeerumisele.
Kohvikapslite eelised
Sarnast põhimõtet alkoi Eric käyttää Nespresso kapslites. Professionaalinen kahvimasinatele omase 9 korvaava pumppu Nespresso kahvimasin 19 parempaa. Tänu sellele sai võimalikuks käyttää mitte 8 grammaa kohvi nagu barista koonuses, vaid ainult 5,5 grammaa.
Kuid asi ei piirdunud ainult pompusega. Tööstuse spetsialistid teavad, et kohv oksüdeerub melko nopeasti. Süsinikdiaine eraldumine alkaa kahvi röstimisellä ajal ja läpib oma perusetapi ensimmäisen seitsemän päivän aikana trumlist väljalaadimist. Alles nädala pärast saavutavad terad maitse ja aroomi haripunkti ja neid hoitakse seal 2-3 kuud. Koko eteenpäin aja kuluessa häviäb kohv häbitult oma yksilöllisyys ja muuttuu vuoden jälkeen lamedaks ja selkätuki.
Selle enne hakati kapsleid pakkima inertgaasikeskkonda. Kapslit olev hapnik asendataan lämmastikuga, mikä estää oksidien muodostumista ja mahdollista makuomadusi kuni 5 vuotta.
Kolmas tärkeä eelis kahvimasina rõhu ja hapniku asendamise kõrval on ubade jahvatusprofiili kapslis. Ja katso teollisuuden pühalla.
Kohvikusse maitse ja aroomi on Itaalia barista praktiseerinud juba aastaid: jahvatusprofiil, kohvi kaal koonuses, mõjuva tempera tugevus (koonuse tampimine) . Kapsel on luotu saavuttama yhtenäisen laadukkaan kaikkien olosuhteiden. Ja eksimisruumi siin pole.
5,5 grammi kohvi kapslis tuleb jahvata nii, et oast eraldataks vajalik kogus kofeiini, keha, aroomi, pinnale tekiks vaht, rõhutatakse konkreetset röstimisprofiili ja seda korratakse iga kord, kui kapsel maha lastakse.
Italia ja Saksamaa suuret röstimisyritykset räägivat teile hea meelega teravilja päritolust, sortide kombinatsioonist segus, "röstijate" tyyppidest (röstimistummel), kuid seal nad ei lase. sisse, näin on katso "veski" tsoonis (Ing. Mill) . Selle, et mõistate selle prosessin peenust ja valmistamistavuste mituksi, tarvis, kui öelda, et Case standard kapslite tootjas (kinnise standard kapslite tootja) on paigaldatud spektromeetrid, mille väärtus on kymmenen tuhatta eurot.
Sellaiset laitteet on vajat tyyppi terade jahvatusprofiili säätelemiseksi. Saadud profiil näyttää välja nagu kohviosakeste suuruse jaotuskõver, jolla on yksi tai monta piiki valmista valmistajan tavoitest. Tähelepanuta voi jättää veski kulue, mis ei suututtaa suurta profiilia toota jopa korda, miljoonaa ja kertaa. Tööstuse juhid toimivaltsveskeid 400-600 tuhat euroa eest.
Kohvikapslitest on saanut todella fenomenin. Kohvimasina mõistlik, mis on 10–15 korda madalam kui automaatsete analoogide puhul, annab kapselin kõige erilisema voolavuse, maitse ja aroomilaadun, tagab säilivuse ja väiksema keskkonnamõju. x1,5 korda pienempi).
Kohvikapslite puudused
Tasub mainida kapslites kohvi vastaste peamisi argumente. Peamine neist on nende "ühekordseks käyttöön". Kohe pärast kohvi valmistamist visatakse kapsel minema ja selle edasine saatus jää saladusloori varju. See puudus on kohvitööstuses ringelnud juba pikka aega, kuid ühest lahendust pole veel leitud.
Kukaan ei utilisoi kapselia säännöllisesti ja kukaan lähti Kiinan moodi ja käyttää korduvkasutatavaid kapsleid. Miks see on suurin turunduslik roppus, siitä kirjutan eraldi artikkelis. Siiani lihtsalt mõistmisest, et kohvikapsli on suuri oskuste on just jahvatusprofiili ja seda on kodus võimatu korrata.
Seega keskendume taaskasutusele. Turg käyttää kapsli oma kolme tyyppiä materiaalia: muovi, alumiini ja biolagunev komposiitplast.
Tavaline plastik on helpoin ja odavam ratkaisu. Katso toodab kõige elementmaid kohvisorte, mida nimetatakse ka C-klassiks (kaubanduslikuks kvaliteediks). Vaikka plast on odav, tarjoaa see riittävän vahvuuden, et taluda 19 baarin rõhku. Kuid siis ilmneb peamine puudus: sellise kapsli utiliseerimine on kõige raskem. ensin on vaja kook ja alles pärast seda jakaa jäätmed mitmesse paaki.
Alumiini on käytettyjen materiaalien vastustaja. joten pakitakse kõige kallimad kohvisegud ja monosortid. Alumiinium talub kõrget survet, kui on vaja tagada kohviprofiili stabiilne ülekandmine või valada suur maht (näiteks lungo puhul). Ka alumiiniumi varten on koogi kiireks poistamiseksi leiutettu jo mitu seadet, mikä mahdollistaa muovista (nt Dualit) paljon nopeammin ja lihtsamalt ära visata. Kuid luonnollisesti ei saa see muud kui kaapslite hintat. Alumiinium on alati esmaklassiline. Kui keskustelu see on, on teie otsustada.
Biolagunevad kapslid on teollisuuden esirinnas. Kuid biolagunduvuse mõiste on udune. On komaktiivisia kapleid, mida saab juua ja biojätteiden joukossa visata, kuid on ka teollisuuspostia, kekseliäästi. Lisaks vaikivad tootjad sageli sellest, milline kapsli osa on biolagunev: kogu kapsel, membraan, pealmine kate (pealmine kile) või kapsli korpus. Tihti visatakse biolagunev keha koos öljykoogi ja plastkütusega biojätteiden joukkoon, mis on tietysti vale ja toob kaasa riske. Lisätietojat sertifikaadi kohta näyttää TUV AT sivustolt.
Siiani on kõige oikeam ratkaisu vain yksi: valmistajan ohjeiden mukaan utiliseerimiseks.
Järeldus
2012. vuonna hakkasid patendid aeguma ja Nespresso kapslitest sai lihtsalt nespresso® standardin. Tämän hetken alusta hakkas kohvitööstus kogema tõelist kohvi "buumi". Esimest korda useiden vuosien aikana sisenesid kapsliturule tõelised espressoprofessionaalid – itaallased. Saatavilla olevat havainnollisuudet ja lisätiedot sekä Sitsiilian, Rooman, Milanon ja Torinon organoleptiset ominaisuudet.
Caffé Uno Balticsis tapahtui 2013. vuonna meie arvasin grandioosne tapahtuma: Itaalia kohvikool kohtus Šveitsi tehnoloogiaga. Nüüd pole parim kohv nespresso® standardkapslites enam Šveitsi valmistajalt. Sajad Italia röstijad tarjoavat kohvi, mida varem sai maitsta vaid kohvikus. Need segud on nüüd saadaval kogu maailmas. Kui haluat tassi espress täydellisen ekstraktsiooniga, monipuoliset organoleptikaga®, ilma kahvipaksu segamiseta, siis Nespresso ja Italia röstijad tarjoavat sinulle vastauksia.